Уест Хям изчака до края, за да си осигури трети финал на европейски турнир (ВИДЕО)


Уест Хям изчака до края, за да си осигури трети финал на европейски турнир (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2096 0

Уест Хям надви АЗ Алкмаар с минималното 1:0 като гост във втората полуфинална среща между двата отбора в третия по сила европейски турнир Лига на конференциите. В герой за "чуковете" се превърна Пабло Форналс с попадението си в самия край, оформяйки крайния общ резултат от двете срещи на 3:1, след като преди седмица в Западен Лондон Уест Хям надви АЗ с 2:1.

В 17-ата минута АЗ допусна голяма грешка в отбрана. Топката се озова в краката на Джаръд Боуен, но ударът му мина покрай страничния десен стълб. Осем минути по-късно Лукас Пакета си пробва късмета от пряк свободен удар, а лявата греда спаси нидерландския гранд. 

АЗ излезе по-мотивиран през втората част. Домакините владееха кълбото и разиграваха със спокойствие, но така и не успяваха да пробият добре построената защита на "чуковете". В 58' Вангелис Павлидис падна в наказателното поле, но дузпа не бе отсъдена за нидерландците.

В 83' се откри чудесен шанс пред Найеф Агер от Уест Хям, но ударът на мароканския защитник мина на сантиметри от десния страничен стълб. АЗ имаше претенции за дузпа в 87-ата минута, но отново бялата точка не бе посочена.

В самия край Пабло Форналс мина през няколко противникови футболисти и със силен удар от границата на наказателното поле матира Матю Райън за 1:0.

Video edited on Kapwing

Така Уест Хям се клaсира за трети път на финал от европейските турнири, след като печели КНК през 1965 и завършва втори там през 1976-а година. На финала на Лигата на конференциите "чуковете" ще спорят с Фиорентина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички