Уест Хям докосва финала в Лигата на конференциите след обрат срещу АЗ Алкмаар (ВИДЕО)


Уест Хям докосва финала в Лигата на конференциите след обрат срещу АЗ Алкмаар (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1651 0

Уест Хям спечели първия полуфинален сблъсък в Лигата на конференциите срещу Аз Алкмаар с 2:1. Нидерландският отбор поведе в края на първата част чрез Райндерс, но попадения на Бенрама и Антонио през втората част донесоха успех на "чуковете".

Първото опасно положение бе в 13' за лондонския тим. Саид Бенрама  достигна до отскочилата топка на границата на наказателното поле и изстреля топката към долния десен ъгъл, но Матю Райън внимаваше и направи чудесно спасяване. Малко след това отрази и удар на Пакета.

Отборът на Аз Алкмаар не се стараеше особено в атакуващата фаза, като по-скоро искаше да дебне своя шанс и да забавя играта, доколкото е възможно. Така, дочака своя момент 4 минути преди края на полувремето. Бредероде плъзна пас към Райндерс, който нанесе страхотен удар от дистанция. Топката попадна в долния ляв ъгъл след недобра намеса на Ареола.

През второто полувреме събитията на терена се обърнаха, както и резултатът. В 61' Джаръд Боуен стреля от средно разстояние, но топката мина покрай дясната греда. 4 минути след това Райън извърши нарушение в наказателното поле и реферът даде дузпа за домакините. Бенрама бе точен от 11-метровия удар и изравни резултата.

 

В 76' "чуковете" стигнаха до пълен обрат. Зума отклони топката след корнер и тя стигна до Райс. Той центрира и Агер засече с глава, но топката бе изчистена от голлинията. В крайна сметка Антонио успя да стреля и вкара за 2:1. В 83' Дани Ингс отигра с едно подаване към Бенрама, но не успя да отправи подходящ удар от наказателното поле и топката премина високо над напречната греда.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички