Гол за историята на Холанд и класически резултат доближиха Манчестър Сити до титлата (ВИДЕО)


Гол за историята на Холанд и класически резултат доближиха Манчестър Сити до титлата (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4594 0

Манчестър Сити се наложи с класическото 3:0 над Уест Хям в отложен мач от 28-ия кръг на Висшата лига. В герои за "гражданите" се превърнаха Нейтън Аке и Фил Фоудън, а Ерлинг Холанд вкара попадение за историята.

Норвежкият нападател на "гражданите" успя да вкара втория гол в срещата, а това бе неговото 35-то попадение през сезона във Висшата лига. С него той подобри постиженията на Анди Коул и Алън Шиърър за най-много голове отбелязани в една кампания в елита на Англия.

Сити вкара и трите си попадения през втората част като към Холанд се присъединиха Нейтън Аке и Фил Фоудън. Уест Хям не успя да отговори на темпото на "гражданите" и се прибира в Лондон с празни ръце.

Манчестър Сити се завръща на върха във Висшата лига с актив от 79 точки и с мач по-малко от втория Арсенал, който е с 78 пункта. Уест Хям пък е 15-ата позиция с 34 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още във втората минута домакините стигнаха до страхотен шанс. Хулиан Алварес бе изведен и от границата на наказателното поле нанесе хубав удар, но той бе спасен чудесно от Лукаш Фабиански. Доминацията на Сити продължи и в следващите минути, като момчетата на Пеп Гуардиола разиграваха със спокойствие и владееха топката доста повече от своя съперник.

След половин час игра последваха две отлични ситуации за "гражданите". Първо, Джак Грийлиш пропусна страхотен шанс очи в очи с Фабиански, като стражът успя да отрази коварен негов удар. В 32' пък Родри нанесе силен удар, който облиза страничния стълб, а топката излезе в аут.

Доминацията на Сити продължи до края на първата част. Домакините обаче не успяха да застрашат сериозно вратата на Фабиански, а Уест Хям пък не съумя да създаде нищо по-опасно пред рамката на Морено.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Сити започна по чудесен начин втората част и съумя да открие резултата в 50'. Рияд Марез прати отлична топка в наказателното поле на "чуковете", там над всички се извиси Нейтън Аке, който успя да открие с глава - 1:0 за Сити. В 58' Ерлинг Холанд бе повален в наказателното поле на Уест Хям, но главният рефер не видя нищо странно и остави играта да продължи.

Video edited on Kapwing

В 70' Ерлинг Холанд вкара своето дежурно попадение. Норвежецът получи чудесен пас от Джак Грийлиш и с лекота преодоля Лукаш Фабиански, реализирайки своя гол номер 35 през сезона във Висшата лига, подобрявайки рекорда на Алън Шиърър за най-много попадения в един сезон.

Video edited on Kapwing

Фил Фоудън също записа името си сред голмайсторите в 85. Британецът нанесе удар извън наказателното поле, който рикошира в противников футболист и изненада неприятно Фабиански за 3:0.

Video edited on Kapwing

СЪСТАВИ

Манчестър Сити: Морено, Уокър, Стоунс, Диаш, Аке, Родри, Силва, Марез, Грийлиш, Алварес, Холанд 

Уест Хям: Фабиански, Цуфал, Керер, Огбона, Кресуел, Емерсон, Даунс, Пакета, Форналс, Боуен, Антонио

ПРЕДИ МАЧА

Сити посреща Уест Хям като втория във временното класиране на Острова. "Гражданите" имат 76 пункта в актива си - 2 по-малко от лидера Арсенал, но са и с два мача по-малко от лондончани. Уест Хям пък се намира на 15-ата позиция и все още момчетата на Дейвид Мойс не са си осигурили оставането в английския елит.

Сити се намира в серия от 9 поредни победи във Висшата лига и ще търси задължителни три точки у дома срещу "чуковете", които са в серия от 2 успеха, 2 поражения и 1 равенство в последните си пет мача във всички турнири.

В първия кръг от сезона Манчестър Сити успя да надвие Уест Хям като гост в Лондон с 2:0, а двете попадения бяха отбелязани от Ерлинг Холанд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички