Уелс матира "шахматистите" и остави интригата в Група "D" жива (ВИДЕО)


Уелс матира "шахматистите" и остави интригата в Група "D" жива (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3104 0

Уелс матира Хърватия и остави интригата в Група "D" на евроквалификациите жива. "Драконите" се наложиха с 2:1 над "шахматистите" в драматичен двубой.

Резултата в 47-ата минута откри Хари Уилсън. Отново той в 60-тата минута удвои преднината на своята родина. Почетното попадение за гостите реализира Марио Пашалич.

Така двата тима ще спорят до последно за второто място в подреждането. Към момента балканският отбор е трети с 10 точки на сметката си, докато прекият му конкурент е втори с идентичен актив, но предимство в преките двубои.

Същевременно Турция затвърди лидерството си в класирането и намери място на финалите след успех с 4:0 над Латвия.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът започна със сериозно напрежение пред вратата на Хърватия. Домакините на няколко пъти пробваха да застрашат вратата на Ливакович. В 3-тата минута дори се стигна до ситуация на сантиметри от него, но тя завърши с нарушение в атака.

Натискът на Уелс продължи. В 11-тата минута Дейвид Брукс напредна отляво, внасяйки топката в наказателното поле. Последваха няколко опити за удар, всичките от които обаче блокирани.

В 21-вата минута Мур получи страхотен пас от Дейвид Брукс, който се измъкна от противниковата отбрана. На границата на пеналтерията Домагой Вида някак съумя да го спре, макар и непозволено, за което получи жълт картон. Домакинските привърженици претендираха той да бъде червен.

Хари Уилсън изпълни. Той завъртя много добре топката над стената, принуждавайки Ливакович да плонжира, за да избие в корнер.

В 30-тата минута рефлексът на хърватския страж отново бе тестван. Нико Уилямс шутира много силно от границата на наказателното поле. Ливакович трябваше да се разпъне максимално, за да отрази.

До края на първите 45 минути особени положения пред двете врати липсваха. 3 срещу 1 в полза на Уелс бяха те. Видимо, домакините доминираха през по-голямата част от времето.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

ГОООЛ! Усилията на Уелс от първото полувреме дадоха своя резултат в самото начало на второто. Още в 47-ата минута Дейвид Брукс получи далечна топка. С едно докосване той прехвърли противниковата отбрана, извеждайки Хари Уилсън, който очи в очи с Ливакович, не сгреши.

ГОООЛ! Малко повече от 10 минути по-късно Уилсън удвои преднината на своята родина. Той получи страхотно центриране отляво от Даниел Джеймс и въпреки неособено високия си ръст, стреля с глава и матира за втори път Ливакович.

ГОООЛ! Попаденията не спряха да "валят". Пашалич се възползва от отклонена след центриране топка, извисявайки се над всички и забивайки я във вратата на Уорд в 75-ата минута.

Хърватия значително вдигна оборотите. Минути след гола многоходова комбинация постави топката на главата на Бельо, но тя профуча покрай левия страничен стълб.

Лука Модрич отново се превърна в главното действащо лице в мача. Макар и своите 38 години, легендата на Реал Мадрид диктуваше играта на своята страна през последните 20 минути от мача.

И неговите усилия обаче не успяха да обърнат нещата в полза на "шахматистите". Набезите посока вратата на Уелс станаха много осезаеми с наближаване края на срещата, но отбраната и стражът на домакините някак си съумяваха да се справят.

Така срещата завърши при резултат 2:1. Това остави интригата около второто място в Група "D" жива. Турция затвърди първото си място и се класира на финалите, докато Уелс и Хърватия делят по 10 точки.

Стартови състави

Уелс: Уорд, Робъртс, Родън, Мефъм, Дейвис, Джеймс, Уилсън, Ампаду, Уилямс, Брукс, Мур;

Хърватия: Ливакович, Юранович, Вида, Гвардиол, Баришич, Модрич, Брозович, Ковачич, Маер, Муса, Брекало;

Преди мача

В навечерието на битката между Уелс и Хърватия - домакините са четвърти и изостават с три точки от "шахматистите" (10 т.). Между тях е Армения със 7 точки, но и с изигран двубой повече от тях. 

Тимът от Кардиф ще има сериозна задача, след като никога преди не е побеждавал балканския си съперник. Хърватия е гостувал два пъти на Уелс и има победа и реми (2:1;1:1). Общо съперничеството съдържа 7 двубоя, в които се е стигало до три ремита и четири победи за Хърватия.

Сега възпитаниците на Далич ще трябва да се реваншират на феновете си, след като загубиха преди броени дни от Турция като домакини. Последното поражение на Уелс също е от южната ни съседка, но едва през месец юни. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички