Уелс и Швейцария нямат право на грешка още от старта на Европейското по футбол


Уелс и Швейцария нямат право на грешка още от старта на Европейското по футбол
Снимка: Снимки: Getty Images/Guliver, Колаж: SportLive

2232 0

Отборите на Уелс и Швейцария откриват ден №2 от Европейското първенство по футбол. Двубоят от група А на практика е под №2 и в програмата на турнира, след като в петък вечер Турция и Италия дадоха началото на Евро 2020 с другия мач в групата. SportLive ви представя всичко, което трябва да знаете преди сблъсъка Уелс - Швейцария: 

Кога е мачът Уелс - Швейцария

Двубоят е днес (12 юни), ще се изиграе на Олимпийския стадион в Баку и е с начален час 16:00 българско време. Той е първи от програмата за деня, като след него предстоят още два мача: Дания - Финландия и Белгия - Русия. И трите мача ще можете да проследите НА ЖИВО Евро 2020 в SportLive.bg

Новини преди сблъсъка

В отсъствието на Райън Гигс, който беше дисциплинарно отстранен като селекционер на Уелс, временният треньор Робърт Пейдж трябва да реши с каква схема на игра да излезе за първия си мач. Голямата въпросителна пред "драконите" е дали да играят с трима или с четирима в отбрана, като и двете схеми бяха изпробвани в мачовете преди Евро 2020.

В последно време Пейдж използва като централен нападател Хари Уилсън, като по двата фланга го подпомагат Даниел Джеймс и Гарет Бейл. Много вероятно е Уилсън да започне на върха на атаката и срещу Швейцария. Робърт Пейдж може да има колебания за стартовия състав на още няколко позиции, включително и вратарския пост, където се конкурират Уейн Хенеси и Дани Уорд.

Що се отнася до Швейцария, тимът обича да играе с двама нападатели и това надали ще направи изключение и срещу Уелс. Голямата въпросителна в отбора на "кръстоносците" е кой ще си партнира с Гранит Джака в средата на терена, като за поста се конкурират Денис Закариа и Ремо Фройлер.

Не е ясно и кой ще бъде партньор на Арис Сеферович в атака. Селекционерът Владимир Петкович има избор между трима сравнително равностойни нападатели като качества - Бреел Емболо, Адмир Мехмеди и Марио Гавранович, като последният изглежда най-възможен избор. Интересно ще бъде да видим и как ще бъде използван Рикардо Родригес - като ляв бек или като трети централен защитник.

Формата на двата отбора

Уелс е без поражение в последните си 5 мача, докато Швейцария е в серия от три поредни победи. "Драконите" не могат да се похвалят с особено резултатни мачове, след като в последните си четири срещи резултатът е под 2,5 гола.

Уелс показа на последното Евро 2016, че е способен да сътворява чудеса, достигайки полуфиналите. Сега "драконите" са с коренно различен състав - само 8 футболисти са останали от шампионата преди 5 години. Швейцария пък разполага с качествен състав, но досега не е успявал да разгърне потенциала си.

Потенциални стартови 11

Уелс: Уорд; Мефъм, ​​Родон, Дейвис; Робъртс, Алън, Ампаду, Уилямс; Бейл, Уилсън, Джеймс

Швейцария: Зомер; Елведи, Аканджи, Шар; Мбабу, Джака, Фройлер, Родригес; Шакири; Гавранович, Сеферович

Анализ на отбора на Уелс на Евро 2020 четете ТУК

Анализ на отбора на Швейцария на Евро 2020 четете ТУК

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички