Уелс и Италия в директен сблъсък за първото място в групата на Европейското първенство


Уелс и Италия в директен сблъсък за първото място в групата на Европейското първенство
Снимка: Getty Images/Guliver

1504 0

Време е за ден номер 10 на Европейското първенство по футбол. Срещите от груповата фаза минаха и своя втори етап и е време за последното завъртане, преди елиминационната фаза. Така, логично, отново стигаме до група "А".

В нея Италия, която до момента е най-стабилно представящият се отбор (две победи с по 3:0), ще се изправи срещу Уелс, където има немалко звездни футболисти, които могат да измъкнат двубоя с миг на гениалност. Двата тима влизат и в спор за първата позиция.

КОГА Е МАЧЪТ ИТАЛИЯ - УЕЛС НА ЕВРО 2020?

Сблъсъкът е днес, неделя, 20 юни, като италианците отново ще играят на митичния стадион "Олимпико" и ще имат подкрепата на своите привърженици и в третия си мач от групите. Срещата започва в 19:00 часа българско време, като можете да следите нея и всички останали от Евро 2020 НА ЖИВО в SportLive.bg.

Можете да видите и пълната ТВ програма на Европейското първенство по футбол.

НОВИНИ ПРЕДИ СБЛЪСЪКА

Наставникът на Италия Роберто Манчини няма сериозни проблеми, като единствено Алесандро Флоренци пропуска на 100% двубоя с драконите поради контузия. Опитният централен бранител Джорджо Киелини пък ще бъде под въпрос до последния момент поради лека травма.

Впечатляващ факт за "Скуадра адзура" е, че в двата изиграни до момента мача никой от футболистите на тима не е получил жълт картон и така никой не е застрашен от наказание за следващия двубой при евентуално официално предупреждение срещу Уелс.

Ще бъде любопитно и дали Манчини ще вкара в игра Марко Верати, който не бе рискуван в първите срещи, но вече трябва да трупа игрови ритъм. Възможни са и други промени, предвид гарантираното преминаване напред.

За Уелс абсолютно всички футболисти са на линия, но Робърт Пейдж трябва да има едно на ум, тъй като Кийфър Мур, Бен Дейвис и Крис Мефам са с по едно официално предупреждение до момента и нов жълт картон ще ги лиши от участие на осминафиналите, ако отборът се класира за там.

"Драконите" отново ще разчитат на всичките си звезди и в нападение ще разчитат най-вече на Мур, Гарет Бейл и Дан Джеймс. Бейл вече показа, че все още владее онези магически подавания и не остави пропуснатата дузпа да му повлияе, като именно той трябва да поведе своя отбор напред.

ФОРМАТА НА ДВАТА ОТБОРА

Формата на Италия е просто умопомрачителна. Освен, че тимът се намира в серия от 10 поредни победи, "скуадра адзура" не познава вкуса на поражението във вече 29 поредни мача! За последно отборът азгуби на 10 септември 2018 година от Португалия в Лигата на нациите.

Формата на Уелс е далеч и несравнима с тази на тазвечершния съперник. "Драконите" не са в особено добро състояние и имат само една победа в последните си 4 мача. Радващото е, че тя дойде в последния им мач, който може да сложи началото на един по-добър период.

СИТУАЦИЯТА В ГРУПА "А"

Ситуацията в групата е пределно ясна. Италия със сигурност продължава напред, а на Уелс е необходима 1 точка, за да си гарантира второто място. Евентуална победа обаче ще постави "драконите" на 1-ва позиция, а Италия на 2-ра. Към момента "скуадра адзура" е лидер с 6 пункта, следвана от Уелс с 4, Швейцария с 1 и Турция с 0.

ПОТЕНЦИАЛНИ СТАРТОВИ 11

Италия: Донарума, Ди Лоренцо, Бонучи, Ачерби, Спинацола, Барела, Жоржиньо, Локатели, Инсинье, Берарди, Имобиле

Уелс: Уорд, Дейвис, Родон, Мефам, Робъртс, Алън, Морел, Джеймс, Рамзи, Бейл, Мур

ИТАЛИЯ - УЕЛС: ИГРАЧИ НА ФОКУС

Още преди началото на състезанието от SportLive.bg насочихме вниманието ви към Мануел Локатели, а в последния мач показа най-изразително защо, вкарвайки две попадения, с което стана и третият играч, който вкарва два гола в един мач за Италия на европейски първенства.

За Уелс няма как да не отличим Гарет Бейл, който може да вкара във всеки един момент и от всяка една ситуация. Той пропусна дузпа срещу Турция, но се отчете с цели 3 феноменални подавания към Аарън Рамзи, които просто задължаваха Рамзи да реализира (той го стори само веднъж).

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ МАТЕРИАЛИ ОТ ЕВРО 2020

ТОП 20: Най-скъпите играчи на Евро 2020

ТОП 10: Големите таланти на Европейското, които да следим 

Как е правилно: Евро 2020 или Евро 2021

Роналдо атакува шокиращ рекорд на Евро 2020

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички