УЕФА реши всичките си проблеми и се насочва към правилото за голове на чужд терен


УЕФА реши всичките си проблеми и се насочва към правилото за голове на чужд терен
Снимка: Getty Images/Guliver

956 0

Европейската футболна централа, очевидно решила всички други належащи въпроси, сега готви нови сериозни промени във футбола и този път се е насочила към правилата за елиминационните мачове, съобщава Times. Според изданието, идеята на УЕФА е да премахне правилото за гол на чужд терен, което дава предимство на гостуващите отбори.

Правилото е в сила от далечната 1965 година, но ще бъде преразгледано в петък (28.05.) на заседанието на комисията в Централата. Ако се стигне до единодушие, от УЕФА ще стартират процес, чиято крайна цел ще бъде това правило да бъде променено или премахнато.

Головете на чужд терен се отнасят не само до елиминационните мачове - те влизат в сила и в редки случаи, когато се определя крайното класиране в даден шампионат. Ако два тима имат еднакви точки и равенство в преките двубои, тогава в сила влиза именно правилото за повече голове на чужд терен!

Европейската футболна централа в крайна сметка реши и да открие дисциплинарно производство срещу Реал Мадрид, Барселона и Ювентус - клубовете, които не се отказаха от Суперлигата. Подробности в този материал!

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички