Влиза ли Ромелу Лукаку в белгийския отбор за UEFA Euro 2020?


Влиза ли Ромелу Лукаку в белгийския отбор за UEFA Euro 2020?
Снимка: Gulliver/ Getty Images

1074 0

За голяма част от света, Белгия е локация за един от най-добрите шоколади, но за спортните фенове, Белгия се превръща във фактор на всеки футболен турнир, като освен това ни показва все по-често, че разполага с достатъчно футболисти, за да обърка сметките на аудиторията. Роберто Мартинез официално започна да подготвя своите златни 26 момчета, които ще присъстват в европейската селекция.

Тази година турнирът УЕФА Евро 2020 ще се проведе в няколко страни, като анализаторите от Efirbet посочват, че финалът ще се проведе в Лондон. По случай 60-тата годишнина на УЕФА може да бъдете сигурни, че няма треньор, който да не хвърли всички сили на отбора си, за да влезе в историята, при това с юбилеен трофей. В следващите седмици трябва да се подготвим за обявяването на играчите, които ще присъстват в националите. Роберто Мартинез официално обяви, че за Белгия ще играят Еден Азар, Ромелу Лукаку, Кевин Де Бройне и Аксел Витсел.

Логично е, че звездите ще се подкрепят от още една специална футболна  селекция от 11 играча, чиято роля ще бъде да окажат подкрепа, в случай, че контузиите започнат да взимат жертви. Белгийският селекционер признава, че макар и да дава високи оценки на основния отбор, Белгия разполага с достатъчно локални футболисти, които могат да изненадат противника, макар и да нямат чак толкова опит в такъв формат срещи.

Попълването на цялата селекция е възможно до 1 юни. Белгия ще се срещне с Русия, Дания и Финландия и ако вярваме на някои интересни новини, мнозина ще следят малко по-стриктно именно руснаците, защото те често намират начин да дойдат малко по-подготвени за всеки един турнир.

Освен някои от лидерите, можем да открием присъствието и на хора като 18-годишния Доку, който до този момент демонстрира доста специална скорост, след това не трябва да игнорираме и Леандро Тросард, който все пак успя да замени няколко пъти Еден Азар в тежките моменти. Няма да открием присъствието на Маруан Фелайни, поради простата причина, че настоящият му отбор е Шандонг Луненг и той самият не се е завръщал в Белгия вече 3-та поредна година,  можем да подозираме, че футболистът просто няма възможност да се завърне обратно в отбора си или да се възползва от някоя друга изненада.

За мнозина Белгия ще има всички шансове да изненада аудиторията, особено след като групата е сравнително лека и шансовете за по-нататъшни изяви не са изобщо лоши. Анализаторите имат своите оптимистични погледи към тази история, особено след като открием, че в редиците има класни футболисти и всичко зависи от Мартинез и неговия поглед към играта. Поне е сигурно, че няма да срещнат някои от най-тежките фаворити още в самото начало, както за жалост ще се случи с французите, които ще изиграят последния финал от Европейското първенство, при това още в групите.

Ако съдбата е малко по-благосклонна и някои от основните фаворити успеят да се възстановят малко по-бързо, то Мартинез ще бъде повече от щастлив и спокойно ще претендира за малко по-добри предни позиции в Евро 2020. Все пак не трябва да забравяме, че УЕФА хвърли ръкавицата още от миналата годна, когато заяви, че има големи планове за футболните запалянковци и още по-добрата новина е, че тази година наистина успяхме да получим възможно най-доброто внимание.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички