Официално: УЕФА откри дисциплинарно разследване срещу Реал, Юве и Барса


Официално: УЕФА откри дисциплинарно разследване срещу Реал, Юве и Барса
Снимка: MatthewChattle/Barcroft Media via Getty Images

1092 0

УЕФА потвърди, че е започнала дисциплинарно разследване срещу Реал Мадрид, Барселона и Ювентус за тяхното продължаващо участие в Европейската Суперлига. Триото бе част от 12-те клуба-основатели, които трябваше да бъдат част от новосформиран турнир, преди плановете да се разпаднат след негативна реакция от феновете и футболната общественост.

Девет клуба – включително „Топ 6“ от Висшата лига, се оттеглиха от проекта, но Ювентус, Барса и Реал остават отдадени на идеята. Те публикуваха съвместно изявление по-рано този месец, в което осъдиха „нетолерантния натиск“, в който според тях са били поставени от УЕФА и други „футболни собственици“.

Европейската футболна централа разкри, че е започнала дисциплинарно производство срещу трите гранда. „След разследване на Етичните и дисциплинарни инспектори на УЕФА във връзка с т.нар. проект „Суперлига“, бе започнато дисциплинарно разследване срещу Реал Мадрид, Барселона и Ювентус за потенциално нарушение на законовата рамка на УЕФА“, обявиха от Нион.

Ювентус вече беше предупреден, че ще бъде изхвърлен от Серия А, ако не се откаже от Суперлигата. Реал и Барса могат да бъдат наказани по подобен начин, ако не се оттеглят. Триото може да бъде санкционирано и с изхвърляне от Шампионска лига. Останалите девет клуба подписаха "Клубна декларация за отдаденост“ с УЕФА, за да се предпазят от евентуални санкции от Европейската футболна централа. А ето кой е "режисьорът" на проекта, според шефа на Ла Лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички