Феновете на Челси се ядосаха - върнаха 800 билета за финала на УЕФА


Феновете на Челси се ядосаха - върнаха 800 билета за финала на УЕФА
Снимка: Getty Images

1510 0

Финалът в турнира Шампионска лига е след броени дни (събота, 29.05.), а на стадиона на Порто в Португалия ще могат да присъстват 16 500 души публика!

Интересен факт е, че феновете на Челси са върнали 800 от предоставените им 5800 билети обратно на УЕФА, но още по-интересна е причината за това тяхно решение. Европейската футболна централа предостави тази бройка от ценните хартийки, но с включен самолетен билет за чартърен полет.

"Настояването на УЕФА да има чартърни полети - първоначално свързани с 90 процента от билетите, накара клуба да върне част от билетите. Не е никак рентабилно да прекараш 24 часа в Португалия с тестове за COVID-19 и допълнителни разходи", обяви Дан Силвър, член на Тръста на феновете на Челси и добави:

"Продажбата на билети до 400 евро за финал с ограничен достъп с ненужно пътуване е скандално, когато имаше очевидни варианти мачът да се играе по-близо до дома!".

Мачът първоначално трябваше да се изиграе в Истанбул, но заради усложната пандемична обстановка там, срещата бе изместена в Португалия, въпреки че щеше да бъде много по-разумно тя да бъде проведена в Англия, след като и двата тима, които ще се борят за трофея са английски...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички