УЕФА покани на финала на Евро 2020 българския лекар, спасил Ериксен


УЕФА покани на финала на Евро 2020 българския лекар, спасил Ериксен
Снимка: Guliver/GettyImages

7434 0

Президентът на УЕФА Александър Чеферин лично покани лекаря на Лудогорец доктор Валентин Великов на финала на Евро 2020. Това е знак на благодарност за бързата реакция на лекарския екип, част от който беше д-р Великов, който спаси Кристиан Ериксен.

"За мен е голяма чест и привилегия да Ви поканя на финалния мач на Евро 2020", пише Александър Чеферин в писмото до д-р Валентин Великов. Великов беше част от медицинския екип на УЕФА по отношение на допинг контрола. Лекарят имаше наряд за пет мача - трите сблъсъка на Дания от група "B" срещу Финландия, Белгия и Русия, осминафинала Испания - Хърватия и четвъртфинала Белгия - Италия.

Както е известно, в края на първото полувреме на срещата между Дания и Финландия Ериксен получи сърдечен арест, но лекарският щаб реагира бързо и спаси играча на "червения динамит". Дания ще има шанс да се бори за финала, ако спечели срещата си с Англия.

А една от звездите на Дания се оказа далтонист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички