УЕФА отговори дали СЗО е поискала спиране на футбола до края на 2021 г.


УЕФА отговори дали СЗО е поискала спиране на футбола до края на 2021 г.
Снимка: Gulliver/ Getty Images

1520 0

От УЕФА опровергаха информацията, че Световната здравна организация е препоръчала спиране на международните футболни турнири до края на 2021 година.

По-рано световни медии разпространиха новината, че СЗО е дала тези насоки по време на видеоконференция миналия вторник. "Информацията не е коректна. СЗО никога не е препоръчвала да не се играят мачове до края на 2021 година", заявиха от пресслужбата на УЕФА.

В информацията от по-рано се твърдеше, че СЗО са категорично против подновяването им и смятат за прибързани подобни действия. Организацията вярва, че така може да бъде отключена втора сериозна вълна на заразени с вируса и споделя, че е най-добре футбол да има директно през 2022 година - над 1 година и половина след прекъсването му.

Европейската футболна федерация постоянно работи по плана за възможно най-скорошно завръщане на футбола по европейските терени, като призовава всички свои държави-членки да довършат първенствата си, а не да ги прекратяват.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички