УЕФА инструктира съдиите да бъдат по-строги при симулации, спорове с тях и още


УЕФА инструктира съдиите да бъдат по-строги при симулации, спорове с тях и още
Снимка: Getty Images

1345 0

В УЕФА обявиха, че искат да защитят имиджа на футбола и за целта са дали някои заръки на футболните рефери под тяхна егида. Преди началото на сезон 2022/23 съдиите са получили указания да наказват по-строго натиск върху тях от страна на играчите, спорове с тях, масови сблъсъци и симулации.

"Не искаме да виждаме такива неща във футбола. Ние възнамеряваме да защитим имиджа на футбола и смятаме, че някои типове поведение на терена и скамейката са неприемливи", каза Роберто Розети, ръководител на съдийската комисия на УЕФА.

Той разясни, че футболистите, които се опитват да измамят арбитрите, симулирайки или реагирайки прекалено на лек контакт, също могат да бъдат наказани. Съдиите са инструктирани и да наказват по-строго опити те да бъдат измамени, за да покажат на съперников играч жълт или червен картон.

"Когато играч се опитва да докара наказание на друг играч, това е несправедливо. Това е нечестно поведение към собствените Ви колеги. Пример за неуважително поведение", допълни Розети. А ето защо наскоро Лукас Подолски разкритикува реферите във футбола. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички