Висшата лига обмисля да пусне записите от разговорите между рефери и ВАР за феновете


Висшата лига обмисля да пусне записите от разговорите между рефери и ВАР за феновете
Снимка: Getty Images

1201 0

Феновете на Висшата лига най-накрая ще могат да чуят разговорите между рефери и ВАР, според докладите. Лигата иска да има по-прозрачен подход и вярва, че пускането на записите ще спомогне.

Привържениците досега бяха оставени в неведение относно това как арбитрите са стигнали до заключенията си, разчитайки на повторения и анализ на експерти.

Според The ​​Times идеята е обществеността да може да слуша и да получи по-ясно разбиране и обяснение за това как се вземат решения през този сезон. Записите обаче ще бъдат публикувани само след края на срещите поради правилата за предавания на живо.

" Предложението е широко подкрепено. Имаме желание да бъдем по-открити с феновете относно вземането на решения от съдиите и как точно да го правим, трябва да го доуточним.", твърди шефът на Висшата лига - Ричард Мастърс.

Подобни разговори между реферите и ВАР-асистенти са налични в МЛС в САЩ. Аудиозаписите се публикуват в YouTube, което дава възможност на привържениците да чуят процеса на това как съдиите са провели разговорите. В ръгбито и крикета феновете вече могат да чуват разговорите в реално време по време на телевизионни и радио предавания на мачове.

Вижте още: Челси уреди трансфера на 18-годишен халф от Астън Вила

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички