Учил като за 6, но получил 2: Герой на Египет от Купата на африканските нации с неуспешна хитрина (ВИДЕО)


Учил като за 6, но получил 2: Герой на Египет от Купата на африканските нации с неуспешна хитрина (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1892 0

Египет не успя да спре изпълнения със звезди отбор на Сенегал, който завоюва първи трофей от Купата на африканските нации. Садио Мане и компания надделяха над Мохамед Салах и коравите египтяни, а именно това, че двете звезди на Ливърпул се изправиха една срещу друга, привлече още по-голям интерес към срещата.

Египет показа много сърцата игра и представянето на тима в отбрана бе на отлично ниво, с което успя да се пребори с някои от големите фаворити в състезанието (сред тях Кот д'Ивоар и домакинът Камерун), но при третия мач с дузпи в квалификациите късметът им изневери.

А един от героите за Египет на това издание на Купата на африканските нации се бе подготвил повече от добре. Става въпрос за вратаря Мохамед Абубакал, известен още като Габаски. Стражът се отличи с някои впечатляващи намеси и има основна роля за това неговият тим да игра на финала.

За големия мач той също се бе подготвил за дузпи. На своята бутилка с вода той си бе записал как звездите на Сенегал са изпълнили своите последни дузпи. Преди изпълненията на съответния играч Абубакал отиваше за кратка "консултация" с бутилката.

В крайна сметка той позна ъгъла на изпълнение в повечето случаи, но пък за сметка не това успя да отрази само един изстрел, което се оказа недостатъчно, тъй като неговите съотборници пропуснаха половината от първите си четири изпълнения.

След финала и Абубакал, и неговите съотборници бяха много разстроени. Изключение не правеше и голямата звезда на Ливърпул Мохамед Салах, който трябваше да бъде успокояван от съотборника си Садио Мане (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички