"Вземи свири ти": Съдията затвори устата на мрънкащия Салах във финала за Купата на африканските нации (ВИДЕО)


"Вземи свири ти": Съдията затвори устата на мрънкащия Салах във финала за Купата на африканските нации (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2074 0

Купата на африканските нации приключи по възможно най-драматичния начин - след изпълнения на дузпи. При тях нервите на звездите на Сенегал се оказаха по-здрави и големият фаворит грабна трофея, след като се справи с Египет.

Преди това обаче попадение в една от двете врати нямаше - нито в редовното време, нито в продълженията. Гледка, на която свикнахме в тазгодишното издание на състезанието. Все пак някои фенове се надяваха на нещо специално поради двама футболисти.

Разбира се, става въпрос за звездите на Ливърпул Мохамед Салах и Ливърпул - съотборниците, които се изправиха един срещу друг. Именно Мане можеше да изведе своя тим напред в резултата още в първите секунди, но изпусна дузпа.

Все пак сенегалецът реализира своя 11-метров наказателен удар при дузпите, докато за Салах не остана възможност да изпълнява такъв, тъй като не се стигна до дузпа номер 5 за Египет, където почти със сигурност щеше да видим Салах.

Египтянинът нямаше много възможности през двубоя, което бе очаквано с оглед съставите на Сенегал и Египет. Все пак Мо Салах попадна по друг, доста любопитен начин под светлините на прожекторите. А основна роля за това имаше и главният съдия от финала Виктор Гомес.

Той раздаде цели 6 жълти картона в редовното време, тъй като напрежението бе високо и футболистите бяха по-изнервени. Те често се съмняваха в неговите решения и ги оспорваха. А в един от тези моменти, когато срещу него се изправи Салах, стана интересно.

Гомес, явно също вече твърде изнервен, извади свирката си и своите картони и показателно ги подаде на Салах, сякаш казвайки му: "Много знаеш? Ето, ти ръководи мача". Вижте забавния момент по-долу в материала.

След срещата египтянинът, а и неговите съотборници, бяха много разстроени. Наложи се Мане да успокоява ридаещия Салах.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички