Не е Мане: Ето кой е големият герой за Сенегал! (ВИДЕО)


Не е Мане: Ето кой е големият герой за Сенегал! (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

2019 0

Капитанът на Сенегал Калиду Кулибали определи вратаря Едуар Менди за „най-добрия в света“, след като тимът спечели Купата на африканските нации срещу Египет за първи път в своята история.

Сенегалците триумфираха след нулево равенство в редовното време и продълженията, след което се стигна до рулетката на дузпите, където техният вратар – стражът на Челси Едуар Менди, блесна за успех с 4:2.

Говорейки след мача, централният защитник на Наполи отпразнува тяхната победа. „Щастливи сме. Знаехме, че ще бъде трудно да спечелим Купата на Африка, но днес го направихме. Нашият тим заслужаваше да триумфира с тази титла. От дълго време чакахме този момент и сега го постигнахме. Този отбор е невероятен“, каза Кулибали.

Предвид обстоятелствата за успеха, той засипа с похвали Менди. „Мачът и турнирът бяха трудни. Спечелихме трофея с нашия тим и сила. Нашият вратар е най-добрият в света и ние съумяхме да вдигнем купата“, добави бранителят.

„Горди сме. Никога не бяхме печелили турнира преди. Работихме наистина много усилено, за да вдигнем този трофей и днес спечелихме като колектив и като страна – точно заради това съм супер горд. Изпълнителите на дузпите се справиха наистина много добре, дадох всичко от себе си, за да спася една и го направих, така че съм супер щастлив“, допълни Менди.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички