Уау! Изумителна комбинация с Меси и Алба им донесе дебютна победа с Интер Маями в МЛС (ВИДЕО)


Уау! Изумителна комбинация с Меси и Алба им донесе дебютна победа с Интер Маями в МЛС (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4064 0

Вихреният старт на приключението на Лео Меси и неговите съотборници от Барселона Серхио Бускетс и Жорди Алба в САЩ продължава. Легендарният аржентинец отбеляза отново за дебютен успех с Интер Маями в МЛС.

Бившият голмайстор на "блаугранас" се разписа за 2:0 в предпоследната минута от редовното време на мача срещу Ню Йорк Ред Булс в двубой от 26-ия кръг на първенството.

Суперзвездата на "чаплите" започна от резервната скамейка. До 60-ата минута треньорът Тата Мартино пожела да му даде почивка. Причина за това е доста натоварената програма на отбора, в която Меси не изпусна нито минута.

Въпреки това, Интер Маями съумя да си тръгне с гол преднина на полувремето. Резултата в 37-ата минута откри Диего Гомес. 20-годишния парагваец реализира първото си попадение с тима в своя дебют в МЛС. Той получи центриране в противниковата пеналтерия. С хубаво овладяване на топката и завъртане остави без отговор съперниковия страж.

Меси все пак се появи в игра 30 минути преди края на срещата, за да попадне отново под светлините на прожекторите. В 89-ата минута Жорди Алба по великолепен начин, със странична ножица, отклони към своя добре познат бивш колега в Барселона. 

През цели шестима бранители в наказателното поле аржентинецът съумя да се обърне и да пусне подаване с външен фалц, достойно за футболен учебник. До топката стигна Бенджамин Кремаски, който с нов пас остави световния шампион от Мондиала в Катар пред опразнената врата за 2:0.

Така Интер Маями постигна първата си победа за първенство в 12 мача и се отлепи от дъното на класирането с актив от 21 точки. Последната такава дойде срещу Ню Ингланд на 14-и май. Последва серия от 7 поредни загуби. "Чаплите" изпревариха Торонто с 2 точки и 3 мача по-малко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички