Тъжна вест: Бразилия загуби още един велик футболист - Динамите почина на 68 години


Тъжна вест: Бразилия загуби още един велик футболист - Динамите почина на 68 години
Снимка: iStock/Guliver

5492 0

Броени дни, след като Бразилия загуби великия Пеле, страната отново потъна в скръб - Карлош Роберто де Оливейра, известен като Динамите, почина на 68-годишна възраст, губейки битката с рака. Новината бе съобщена от пресслужбата на Вашко да Гама. 

"Футболен клуб Вашко да Гама с прискърбие съобщава за смъртта на един от най-великите играчи в клубната история, идол на мнозина по света. За нас той си остава най-великият играч в клубната история. Причината за смъртта е развил се рак на дебелото черво".

"Вашето наследство ще остане вечно. Влиянието върху поколения наред, които следят футбола, е безгранично. Благодарим ти за всичко, Роберто, обичаме те!", се казва в съобщението на клуба.

Динамите има 38 мача и 20 гола за националния отбор на Бразилия, играе на две световни първенства - през 1978 и 1982 година. 

Той е бил част от Вашко да Гама на два пъти - между 1971 и 1979 г. и между 1980 и 1993 година. До ден днешен е рекордьор по брой мачове и голове за Вашко - 1110 и 708. От 2008 до 2014 година е президент на клуба, а след това се впуска и в политиката.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички