Треньорът на Локомотив Москва Маркос Гиздол избяга от Русия


Треньорът на Локомотив Москва Маркос Гиздол избяга от Русия

1745 0

Наставникът на Локомотив Москва Маркус Гиздол напусна клуба, без да предупреди ръководството, съобщава "Спорт Експрес". Германският специалист не планира да се завръща в Русия след началото на войната в Украйна.

За напускането на 52-годишния Гиздол стана ясно от неговия агент, който уведоми Локомотив Москва за решението на клиента си. От Локомотив вече обявиха, че Гиздол е освободен от поста и временен наставник ще е неговият помощник Марвин Компер.

"За мен да си треньор е най-хубавата професия в света. Но не мога да се занимавам с нея в страна, чийто лидер носи отговорност за агресивна война в центъра на Европа. Това не съответства на ценностите ми, затова веднага подадох оставка като треньор на Локомотив. Не мога да тренирам футболисти в Москва, да изисквам професионализъм, а на няколко километра да се дават заповеди, които водят до голямо страдание на цял народ", коментира той пред Bild.

Германският наставник пое Локомотив през октомври 2021 г. Той се задържа на поста си 5 месеца, но тимът не се представя убедително. В момента московчани са на седмо място в класирането, като имат актив от 28 точки.

През това време британски политик се изказа срещу собственика на Челси Роман Абрамович.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички