Русия няма да е домакин на Световното първенство по волейбол


Русия няма да е домакин на Световното първенство по волейбол
Снимка: Getty Images

1388 0

Международната федерация по волейбол взе решение да отнеме от Русия домакинството на Световното първенство за мъже поради инвазията в Украйна. Както в много други спортове, и световният волейбол преустанови участието на руските отбори.

"Поради военната инвазия в Украйна, Международната федерация по волейбол продължава да е притеснена от ексалиращата ситуация и безопасността на хората в Украйна. Бордът на директорите реши, че ще бъде невъзможно да се подготви и проведе Световното първенство в Русия поради войната в Украйна.

Беше категорично решено да се отнеме на Русия организацията на Световното първенство по волейбол за мъже, което е насрочено за август и септември 2022 г. Руската волейболна федерация и Организационният комитет са информирани за решението.

Международната федерация по волейбол ще търси алтернативен домакин, за да осигури, че световното волейболно семейство, включително националните федерации, спортисти и фенове ще се чувстват в безопасност и горди да участва в мирния фестивал на спорта", се казва в прессъобщението.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички