Топ, топ, топ: Цифрите на Депай, които не обясняват защо Шави "иска" да го гони


Топ, топ, топ: Цифрите на Депай, които не обясняват защо Шави "иска" да го гони
Снимка: Getty Images

1615 0

Нападателят на Барселона Мемфис Депай вкара три гола за националния отбор на Нидерландия в двете последни световни квалификации на своя тим за Катар 2022. Общо 27-годишният футболист е вкарал 17 попадения за своя национален тим през 2021 година, най-много от всички състезатели за европейски отбори. На второ място е Хари Кейн (Англия) , а на трето - португалската звезда Кристиано Роналдо с 13 гола.

В мача срещу Черна гора Депай реализира своя общо 37-ми гол за "лалетата". Така той изпревари Рууд ван Нистелрой по брой попадения за Нидерландия (35) и дели четвъртото място в абсолютната голмайсторска класация на своята страна с Ариен Робен и Денис Бергкамп. По-напред в този показател са Патрик Клуйверт (40), Клаас-Ян Хунтелаар (42) и Робин ван Перси (50).

Звездата на Барса е лидер и в списъка с голмайсторите от Европа в квалификационния цикъл за Световното първенство в Катар. Нидерландецът има 12 попадения в 10 мача. Толкова има и Хари Кейн (12 гола в 8 мача). След тях е Роберт Левандовски (Полша) с 8 попадения в 8 срещи. На този фон е доста странно, че в Испания се заговори, че бъдещето на Депай в Барселона не е светло. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички