Хиляди жандармеристи от Турция акостират в Катар, ще охраняват Световното


Хиляди жандармеристи от Турция акостират в Катар, ще охраняват Световното
Снимка: Guliver/GettyImages

2110 0

Липсата на достатъчно опитна и обучена работна ръка в Катар продължава да дава отражение на случващото се, като ефектът се увеличава с приближаването на Световното първенство през ноември и декември.

Арабската страна разполага с население,  което не преминава границата от 3 милиона души, от които само 380 хиляди са местни граждани. Именно поради тази причина местните сили изпитват недостиг и с достатъчно сила в "органите на реда", които да се грижат за реда при провеждането на футболните срещи.

Очакваните над един милион и двеста хиляди туристи за надпреварата са накарали Катар да потърси помощ в охраняването на реда от своите най-близки съседки. Така се стигнало и до решението Турция да изпрати над 3 хиляди турски жандармеристи, 100 служители от специалните части, 50 сапьори и 80 обучени полицейски кучета по време на Мондиал 2022.

"По време на турнира турските части ще отговарят само на нареждания на началниците си от Турция, които ще служат временно в Катар. Домакините нямат право да дават директни нареждания на турската полиция. Всички разходи за служебния персонал ще се поемат от Катар", гласи информацията, публикувана от агенция "Ройтерс".

През миналия месец и правителството в Пакистан одобри споразумение с Катар за помощ с охраната, но без да обяви детайли.

Вижте и останалите новини около приближаващото Световно първенство!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички