В Сърбия разкатаха Кръстаич заради България, сравниха го със Стоичков


В Сърбия разкатаха Кръстаич заради България, сравниха го със Стоичков
Снимка: Getty Images

24975 0

Селекционерът на България Младен Кръстаич търпи сериозни критики не само у нас, но и в родината си Сърбия, след като вместо класиране на Евро 2024, отреди на тима последно място в квалификационната група.

Топ 5, за който никой треньор не мечтае

"Катастрофа" и "потоп" са част от думите, с които сръбското издание "Informer" описва работата на Кръстаич като треньор. То го включи сред петимата бивши топ футболисти, превърнали се в слаби треньори. В списъка са Диего Марадона, Гари Невил, Франк Лампард и родната легенда Христо Стоичков.

"Те са доказателството, че страхотната кариера като играч не гарантира треньорски успех", пише изданието и допълва, че Кръстаич дава най-близка представа за това какво е един страхотен играч да направи катастрофална треньорска кариера.

Къде се провали Кръстаич преди нас?

Сръбската медия припомня, че наставникът е поел класирания от Славолюб Муслин на световно сръбски национален отбор. Той започва с победа над Коста Рика, за да настъпи "потоп" - отпадане от мондиала, "катастрофа" в квалификациите за европейско първенство срещу Украйна и логично последвала раздяла.

"Informer" уточнява, че след кратки престои в Бачка Топола и Макаби Тел Авив треньорът е поел българския тим. "За съжаление, тук стигаме до най-слабата част от кариерата му", пише медията.

"Българите останаха без европейското първенство, но това е много по-малък проблем. Източната ни съседка е закована в дъното на таблицата с едва две спечелени точки", пише сръбската медия. А ето кога в БФС ще решат бъдещето на Кръстаич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички