Журналист се спаси от беди в Украйна благодарение на... Меси и Марадона (СНИМКА)


Журналист се спаси от беди в Украйна благодарение на... Меси и Марадона (СНИМКА)
Снимка: Getty Images/Guliver

1460 0

В края на миналия месец Русия започна война в Украйна и конфликтът все още продължава.

Според аржентинския телевизионен канал Telefe местни журналисти са заминали до Украйна, за да отразяват инвазията, но след като ги спират на контролно-пропускателен пункт,  ги отвеждат за разпит. В този момент легендите на аржентинския футбол Меси и Марадона изиграват роля в освобождаването им по най-неочакван начин.

Чилийският журналист Даниел Матамала разказва за събитията в една от социалните мрежи и обяснява: "Днес на един от пътните контролно-пропускателни пунктове полицията иззе документите ни, камерите, телефоните и ни ескортира до полицейския участък.

"Подозираха ни, че сме шпиони или саботьори, тъй като страната е във война. Когато един от полицаите видя паспортите на аржентинските ми колеги на украински език каза две думи "Меси и Марадона", които ние разбрахме.

Тогава всичко се промени. Нашият страхотен оператор Хуан Замудио показа, че има татуировка на Диего Марадона на прасеца". Аржентинският журналист Гилермо Паниса получил обратно телефона си, след като властите са открили снимка, на която позира с 20-годишния Меси през 2007 г.а

Той благодари на звездата на Пари Сен Жермен с послание: "Толкова е голям, че ни помогна да се измъкнем от полицейски участък в Украйна. "Благодаря ти за тази снимка и за това, че си аржентинец", завършва журналистът .

Всичко по-интересно за конфликта Русия - Украйна в спорта четете в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички