Сър Алекс Фъргюсън се разплакал при класирането на Шотландия за Евро 2020


Сър Алекс Фъргюсън се разплакал при класирането на Шотландия за Евро 2020
Снимка: Getty Images/Guliver

1442 0

Легендарният бивш мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън сподели, че се е разплакал при победата с дузпи на Шотландия на Сърбия в бараж за Европейското първенство по футбол 2020, която прати тима на финали на Европейско първенство за първи път от 1996 година насам.

В Белград Шотландия водеше до 90-та минута, но допусна изравнителен гол в самия край, което вкара мача в продължения и след това дузпи, където британците надделяха, за да се класират за Евро 2020. "Когато Сърбия вкара в последната минута, си казах "Божичко, продължения, нямаме шанс". Но те показаха характер и си свършиха работата.

След това гледах интервюто на Райън Кристи. Господи, разплаках се, когато видях той да плаче. Ето това е импулс за цялата страна, беше фантастично. Райън Кристи плачеше за Шотландия, за всеки шотландски фен. Наистина се усети любовта, която Шотландия изпитва към футбола. Беше невероятно, просто невероятно", коментира Фъргюсън, който води Шотландия на Световното първенство през 1986.

Шотландия попадна в една група с Англия, Чехия и Хърватия във финалите на първенството, но Фъргюсън вярва, че сънародниците му имат шанс. "Представянето им е много добро, впечатлен съм. Гледам играчите в средата на терена и мисля, че те са много добри, те играят в Англия. Тиърни е фантастичен за Арсенал, Робъртсън се представя невероятно през последните две години за Ливърпул.

МакТомини се утвърди като един от големите играчи на Манчестър Юнайтед. Когато Ман Юнайтед играе важен мач, той винаги е в състава. Има характер, тренира здраво. Познавам момчето, взех го, когато беше на седем или осем години. Като дете той всъщност беше централен нападател. Той разцъфна с времето, подобно на Дарън Флечър. Страхотно е за мен да видя шотландец да се наложи така", допълни сър Алекс.

Междувременно се появиха информации, че сър Алекс може да поеме част от функциите на напускащия Манчестър Юнайтед Ед Уудуърд (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички