Сър Алекс Фъргюсън проговори за най-тежкия си момент


Сър Алекс Фъргюсън проговори за най-тежкия си момент
Снимка: Getty Images/Guliver

1651 0

Легендарният треньор на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън сподели, че през май 2018 г. е преживял мозъчен кръвоизлив. Шотландският специалист разказа за случилото се в новия документален филм "Никога не се предавай", който е посветен на треньорската му кариера.

"Помня, че паднах и след това нищо не си спомням. Стана така внезапно. Всичко спря. Животът просто прекъсна. Пропаднах в нищото", сподели Фъргюсън.

"Помня как оценихме шансовете за смърт - тогава те бяха 80%. Помислете си само, вероятността, че няма да оживее, беше 80%!" - си спомня лекуващият лекар на треньора.

"Изгубих гласа си, не можех да произнеса нито думичка и това беше наистина ужасно. И всичко беше в ума ми: ще си възвърна ли паметта, ще мога ли отново да говоря?", допълва шотландецът.

Освен това сър Алекс си спомни и първите си дни във футбола. Фъргюсън разказа как не е разговарял с баща си в продължение на две години след като вечерта преди важен мач е отишъл в бар. Официалната премиера на филма се състоя снощи в Глазгоу, като се очаква на 27 май лентата да дебютира във всички кина във Великобритания.

Повече подробности за операцията на Фъргюсън прочетете тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички