Светът стана разноглед: Копа Америка започна - пореден (последен?) шанс за Лионел Меси и Аржентина


Светът стана разноглед: Копа Америка започна - пореден (последен?) шанс за Лионел Меси и Аржентина
Снимка: Getty Images

5167 0

На фона на всички емоции около Европейското първенство по футбол започна и още едно континентално състезание, на което също ще имаме възможност да видим някои от най-големите футболните звезди от отборите из целия свят. Става въпрос за Копа Америка, където участват националните тимове на страни от Южна Америка и поканени отбори от други континенти.

Въпреки всички неясноти и съмнения около турнира непосредствено преди самото му начало - то вече бе дадено, а след няколкото смени на мястото за провеждане, последната идея бе осъществена и стартира в Бразилия. Вече се изиграха две срещи - между домакините и Венецуела, спечелен от Неймар и компания с 3:0, както и между Колумбия и Еквадор, където срещата завърши при 1:0, а в нея взе участие нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо (четете подробности за двата мача тук).

Днес предстоят нови два двубоя, като несъмнено по-интригуващият от тях е този между Аржентина и Чили. В другата среща един срещу друг ще излязат Парагвай и Боливия. Първият споменат двубой започва в 00:00 часа българско време, а вторият - в 03:00. По традиция часовете не са особено удобни за европейците.

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ КОПА АМЕРИКА?

Колкото до регламента - отборите са разделени на две групи - А и В. В първата са страните на Аржентина, Парагвай, Боливия, Уругвай и Чили, а във втората тези на Бразилия, Колумбия, Перу, Еквадор и Венецуела. Първите 4 отбора от всяка група продължават напред към елиминационната фаза, като по този начин само един отбор от група отпада още в началния етап.

Разбира се, най-голям интерес предизвикват Бразилия и Аржентина, които са и големите фаворити. "Гаучосите" ще бъдат водени от голямата си звезда Лионел Меси, който жадува за трофея с националния отбор, който все така убягва в богата му кариера. А Копа Америка е най-добрата възможност за това, тъй като на световните първенства по футбол конкуренцията е още по-жестока.

Легендарният футболист обаче вече е на 33 години (след няколко дни става на 34) и няма още много време, за да осъществи нереализираната си голяма мечта. Така именно това издание на Копа Америка се явява като един от последните шансове, а може би и най-добрият такъв.

Преди състезанието Меси заяви:

"Всичко при нас е добре, но имаме нужда от победа. Винаги е важно да започнеш с три точки, защото това дава допълнително спокойствие за следващите мачове. Знаем, че няма да бъде лесно, но се надявам, че ще успеем. Въпреки че в състава има доста нови момчета, имаме ясна идея как да играем. Мисля, че вече е дошло нашето време да нанесем своя удар и Копа Америка е отлична възможност за това.

Винаги към бил на разположение на националния отбор. Моята най-голяма мечта е да спечеля трофей с Аржентина. На няколко пъти бях много близо, но не се получи. Аз обаче ще продължа да опитвам и винаги ще се боря за това".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички