Къде да гледаме континенталния турнир Копа Америка + регламент и участници


Къде да гледаме континенталния турнир Копа Америка + регламент и участници
Снимка: Getty Images

6706 0

Само 2 дни след началото на Европейското първенство по футбол стартира и другият голям и популярен континентален турнир - Копа Америка, който се провежда в Бразилия. Както е известно, там взимат участие националните отбори на Южна Америка + поканените страни от останали континенти.

Вече се изиграха две срещи от състезанието. В първата от тях единият голям фаворит Бразилия започна категорично и записа класическа победа с 3:0 над Венецуела. В другата Колумбия победи с минималното 1:0 Еквадор, като в двубоя игра и звездата на българския ЦСКА - нападателят Жорди Кайседо (вижте подробности за двата мача).

Програмата на Копа Америка продължава с още два сблъсъка в късните часове. Другият голям фаворит Аржентина с мегазвездата на световния футбол Лионел Меси в състава си започва участието с мач срещу Чили в 00:00 часа българско време, докато Парагвай се изправя срещу Боливия в 03:00 часа българско време.

Колкото до регламента - отборите са разделени на две групи - А и В. В първата са страните на Аржентина, Парагвай, Боливия, Уругвай и Чили, а във втората тези на Бразилия, Колумбия, Перу, Еквадор и Венецуела. Първите 4 отбора от всяка група продължават напред към елиминационната фаза, като по този начин само един отбор от група отпада още в началния етап.

Преди важния турнир говори и голямата звезда Меси: "Всичко при нас е добре, но имаме нужда от победа. Винаги е важно да започнеш с три точки, защото това дава допълнително спокойствие за следващите мачове. Знаем, че няма да бъде лесно, но се надявам, че ще успеем. Въпреки че в състава има доста нови момчета, имаме ясна идея как да играем. Мисля, че вече е дошло нашето време да нанесем своя удар и Копа Америка е отлична възможност за това" - започна аржентинецът.

"Винаги към бил на разположение на националния отбор. Моята най-голяма мечта е да спечеля трофей с Аржентина. На няколко пъти бях много близо, но не се получи. Аз обаче ще продължа да опитвам и винаги ще се боря за това" - допълни още той.

Копа Америка ще се проведе в периода от 13 юни до 11 юли. За огромно съжаление на българските привърженици, състезанието няма да се излъчва по българска телевизия. Причина за това е, че срещите са скъпи и са в неудобни за нашето време часове - след полунощ. Така за българина остава варианта с онлайн стриймовете или чуждестранни телевизии.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички