Страшна издънка на Рома драстично намали шансовете на ЦСКА в Европа


Страшна издънка на Рома драстично намали шансовете на ЦСКА в Европа
Снимка: Getty Images

2588 0

Отборът на Рома допусна един от най-шокиращите разгроми в последно време, след като загуби от Бодьо Глимт с 6:1 като гост в трети мач от групите на Лигата на конференциите. "Вълците" запазват добра позиция за излизане от груповата фаза, но значително понижиха шансовете на ЦСКА.

Причината е, че победата на Бодьо Глимт значително увеличи преднината му пред тима на ЦСКА, който по-късно днес играе срещу тима на Зоря. Ботхайм и Берг вкараха два гола до 20-ата минута за Бодьо Глимт, а в 28-ата минута Перес върна един гол за Рома.

На почивката Жозе Моуриньо извърши тройна смяна, което сякаш не се оказа особено добър ход. В 52' Ботхайм вкара за 3:1, а малко по-късно Моуриньо извърши още две смени. И те не доведоха до промяна в играта на Рома, който инкасира нови три гола, отбелязани от Солбакен, Пелегрино и Ботхайм, който оформи своя хеттрик.

Така Бодьо Глимт излезе на първото място в групата със 7 точки, докато Рома е втори с 6 пункта. ЦСКА е със само една точка до момента, спечелена тъкмо срещу Бодьо Глимт. "Армейците" се нуждаят от победа срещу Зоря, ако искат да скъсят дистанцията до първите две места в групата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички