В сух мач Бодьо/Глимт спря устрема на ЦСКА на стадион "Васил Левски" (СНИМКИ)


В сух мач Бодьо/Глимт спря устрема на ЦСКА на стадион "Васил Левски" (СНИМКИ)
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

7978 0

ЦСКА и Бодьо/Глимт не излъчиха победител в мач от втория кръг на груповата фаза на турнира Лига на конференциите. Двубоят на стадион "Васил Левски" бе много равностоен и в крайна сметка завърши 0:0.

"Армейците" започнаха много надъхано срещата и до 15-ата минута създадоха няколко добри положения, но така и не успяха да отбележат. Постепенно норвежците изравниха играта и до края на срещата инициативата бе ту в единия, ту в другия отбор. В края на мача гол на Бодьо бе отменен заради нарушение в атака!

Густаво Бусато и Хайкин се отчетоха с няколко добри спасявания, а Юрген Матей бе изключително стабилен в защита и успя да предотврати редица опасности пред вратата на ЦСКА.

Тимът на Стойчо Младенов спечели първа точка в групата си в Лигата на конференциите и е на 3-то място, докато Бодьо/Глимт вече има четири и е на втора позиция.

Ето как се разви срещата на стадион "Васил Левски":

Секунди след първия съдийски сигнал Юрген Матей допусна грешка в отбрана, но гостите не успяха да се възползват от нея. В 4-ата минута Баи опита центриране от левия фланг, получи се лек рикошет и топката тупна на сантиметри от лявата греда на Хайкин. Малко след това Кайседо пресече едно подаване между защитниците на Бодьо и бе фаулиран, а главният съдия показа жълт картон на Хойбротен. При последвалия пряк свободен удар Кери завъртя хубаво топката, но Хайкин се намеси решително. 

В 11-ата минута Кери реши да играе едно в едно срещу Пелегрино, който го настъпи лошо, но съдията не отсъди нарушение. В първите 15 минути Бодьо/Глимт трудно излизаше от половината си, тъй като пресата на "червените" вършеше добра работа. При изпълнение на ъглов удар Кайседо успя да засече топката с глава, но тя се отби от крака на защитник на голлинията. 

До 20-ата минута ЦСКА бе изпълнил 5 корнера, срещу само 1 за норвежците. Правеше впечатление, че играчите и на двата отбора често се хлъзгаха по мократа трева на стадион "Васил Левски". Лека-полека Бодьо успя да изравни играта и често опитваше пробиви по лявото крило през Иван Турицов и Георги Йомов. 

В 25-ата минута "червените" разиграха бързо топката и Греъм Кери се оказа на стрелкова позиция, но се получи рикошет и ЦСКА изпълни ъглов удар. При тази ситуация Кайседо бе на много добра позиция и може би Кери трябваше да потърси комбинация с него, вместо да шутира!

Малко след това Йоан Баи извърши груб фал и бе декориран в жълто напълно заслужено. При последвалото центриране в наказателното поле на "армейците" се стигна до критични секунди, но в крайна сметка топката бе изчистена. 

На фона на вихрените първи 10-15 минути, след това темпото на игра значително спадна и двата отбора започнаха да действат по-постепенно в атакуващ план. В 40-ата минута пред Бодьо/Глимт се откри добър шанс за отбелязване на гол, но ударът на Ботхайм от воле премина на метър-два над вратата на Бусато.

Второто полувреме стартира без промени в съставите на ЦСКА и Бодьо/Глимт. "Армейците" отново започнаха по-активни и стигнаха до три ъглови удара, от които обаче не последва никаква опасност за вратата на Хайкин.

В 57-ата минута норвежците стигнаха до най-чистото си положение от началото на срещата, когато Солбакен бе изведен сам срещу Бусато, но вратарят на "червените" спаси удара му с един крак. Тази намеса обаче причини болка на стража и той поиска лекарска помощ. В крайна сметка всичко с него бе наред и на Стойчо Младенов не му се наложи да прави принудителна смяна.

Десетина минути по-късно отново Солбакен излезе на стрелкова позиция по диагонал, като този път ударът му с левия крак мина покрай Бусато, но Турицов спря топката на около метър пред голлинията. 

В 67-ата минута треньорът на ЦСКА направи първа смяна - в игра се появи Федерико Варела на мястото на Йоан Баи. В 70-ата минута Юрген Матей се намеси решително, пресичайки извеждащ пас към Ботхайм, който щеше да го изведе сам срещу Бусато. Малко след това Салтнес опита да вкара изумителен гол от малък ъгъл, но ударът му от воле премина малко над вратата. 

В 75-ата минута Иван Турицов получи жълт картон за закъсняла намеса срещу Пелегрино. В 81-ата минута бе изпълнен 17-ия корнер в срещата и седми пред вратата на ЦСКА. Междувременно Амос Юга замени изморения Георги Йомов.

В 86-ата минута топката бе сложена на главата на Жорди Кайседо от Жеферсон, но Хайкин някак си успя с една ръка да отрази удара му с глава от около 4-5 метра. 

Секунди преди края на мача Бодьо/Глимт успя да вкара гол, но главният съдия отсъди нарушение в атака и отмени попадението!

Стартови състави:

ЦСКА (4-2-3-1): Бусато, Турицов, Лам, Матей, Мазику, Мухар, Баи, Йомов, Жеферсон, Кери, Кайседо

Бодьо/Глимт (4-3-3): Хайкин, Сампстед, Лоде, Хойбротен, Бьоркан, Фет, Берг, Салтнес, Пелегрино, Ботхайм, Солбакен

КЪДЕ ДА ГЛЕДАМЕ ЦСКА - БОДЬО/ГЛИМТ?

ПРЕДИ МАЧА

Наставникът на "червените" Стойчо Младенов няма кой знае какви кадрови проблеми. Крилото Яник Вилдсхут е наказан за двубоя, докато трайно контузени са Бисмарк Чарлс, Мено Кох и Тибо Вион. В отсъствието на Вилдсхут най-вероятно ще стартира Федерико Варела, като Греъм Кери може да се върне в ролята си на крило.

Другата промяна, която специалистът обмисля, е в центъра на полузащитата. Карло Мухар не се представи убедително в дербито срещу Левски, като на негово място най-вероятно ще се завърне Амос Юга. Жорди Кайседо, който вкара в 5 от последните си 7 мача за "армейците", по всяка вероятност ще е титуляр.

За Бодьо/Глимт отсъстващи са контузените Виктор Бонифасе и Сондер Сьорли. Под въпрос за срещата е Патрик Берг. В 9 последните 10 мача на норвежкия шампион повече попадения са падали през второто полувреме.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички