"Стоичков има излишни килограми и това е добре за мен": Камата се събира с Жозе Моуриньо


"Стоичков има излишни килограми и това е добре за мен": Камата се събира с Жозе Моуриньо
Снимка: Getty Images

2181 0

Най-успешният български футболист Христо Стоичков ще играе под наставленията на един от най-емблематичните треньори през 21-ви век - Жозе Моуриньо. Двамата бяха заедно през миналия век и в испанския колос Барселона, макар и португалецът да не бе наставник на Камата.

Това е факт, след като Стоичков потвърдено е една от големите звезди на футбола, които са потвърдили, че ще участват в "Мач на златното поколение на румънския футбол". Георге Попеску е един от организаторите и именно той го съобщи.

Двубоят ще се състои на 25 май тази година - на "Арена Национала" в Букурещ. Тогава футболисти от златното поколение на румънския футбол ще се сбогуват с феновете. Срещу тях ще излезе сборен състав на световните звезди.

Още: "Daily Mail" сложи Кристиано Роналдо 10-ти сред най-великите, Меси е №1, а Стоичков?

Христо Стоичков в звезден мач в Румъния

Христо Стоичков със звезден мач в Румъния

За румънците ще са хората, които писаха история за страната в периода 1994-1998 година - имена като Георге Хаджи, Георге Попеску, Дан Петреску и Илие Думитреску, които ще присъстват и на 30-годишния юбилей.

"Изключително сме щастливи, че без да съобщаваме имена от отбора от международни звезди, срещу които ще играем на 25 май, вече са продадени 42 000 билета. Смятам, че това е рекорд за събитие като това. Днес можем да съобщим имената на няколко човека, които вече потвърдиха участието си, сред които са Нуно Гомес, Кристиан Панучи, Кристиян Карембьо, Христо Стоичков, Ривалдо. Засега имаме две „Златни топки“ и имаме още имена, които ще обявим.

Що се отнася до Ривалдо и Стоичков, надявам се да качат малко излишни килограми, защото преди няколко седмици Ривалдо изглеждаше дори по-добре, отколкото когато играеше. Христо има излишни килограми, така че това е добре, но Ривалдо ще бъде проблем за мен" - призна Джика Попеску пред сайта flashscore.ro, като бе в отлично и шеговито настроение.

Легендата Петко Маринов давал автографи от името на Стоичков - Камата се забавлявал (ВИДЕО)

Освен това той заяви, че на 90% е сигурно, че световните звезди ще бъдат водени от Жозе Моуриньо. Предстоят финални разговори, за да бъде официализирано. Наскоро пък Христо Стоичков назова двамата му учители във футбола, които са го научили на най-много.

В Италия: Напомниха на България САЩ '94 - сложиха Григор Димитров до Стоичков и Синер до Баджо

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички