В Италия: Напомниха на България САЩ '94 - сложиха Григор Димитров до Стоичков и Синер до Баджо


В Италия: Напомниха на България САЩ '94 - сложиха Григор Димитров до Стоичков и Синер до Баджо
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

2577 0

В Италия са в екстаз от победата на Яник Синер на турнира в Маями, част от сериите "Мастърс 1000". Както е известно, за да спечели трофея, във финала надигра категорично първата ракета на България Григор Димитров.

В Италия сравниха Гришо - Синер със САЩ '94 и победата над България

А най-популярното спортно издание в Италия Gazzetta dello Sport видя символиката със спортен момент отпреди 30 години. Става въпрос за големия връх в историята на футбола ни - полуфинала на Световното първенство по футбол през 1994 година.

Тогава България губи с 1:2 от Италия. Изоставаме с 0:2 след попадения на Роберто Баджо в 21-вата и в 26-ата минута. До края на първото полувреме връщаме един гол след точно изпълнена дузпа от Христо Стоичков заради нарушение срещу Наско Сираков. В онзи двубой обаче трябваше да получим още един 11-метров наказателен удар заради игра с ръка.

Още: След фурора в Маями - кой е следващият турнир, на който Григор Димитров ще участва?

Италианците пишат, че както Роберто Баджо е отстранил Христо Стоичков, така Яник Синер е сторил същото с Григор Димитров. Те заключават, че е писано Италия срещу България да завършва по този начин, когато се играе в САЩ.

"Синер написа история в Маями: той отстрани Димитров, спечели турнира и стана номер 2 в света. Съдба е Италия срещу България в САЩ да приключва така. Роберто Баджо отстрани Стоичков и ни подлуди от щастие. 30 години по-късно - във Флорина, не в Ню Джърси, къдрокосият Синер победи Григор Димитров и отново ни подлуди от щастие.

Яник Синер сломи Григор Димитров

Той изпревари световния номер 2 Карлос Алкарас и хоризонтът е широко открит към първото място в света - Новак Джокович може да бъде атакуван незабавано. Да не споменаваме и серията от 22 победи и само 1 загуба от началото на 2024 година. Спечели Australian Open, Ротердам и Маями" - написаха в Италия.

И докато Синер надигра Гришо справедливо, то не можем да кажем същото за случилото се преди 30 години. Припомнете си "безбожната ръка" на 1/2-финала в САЩ '94 срещу Италия: Как България бе ограбена (ВИДЕО).

Още: "Исках да изкопая дупка и да изчезна": Григор посочи срещу кого му е било най-трудно в кариерата

Григор Димитров се утеши с хубава сума в долари от рейда си в Маями

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички