Стоичков назова двамата учители, научили го най-много във футбола


Стоичков назова двамата учители, научили го най-много във футбола
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

17433 0

Легендата на българския футбол Христо Стоичков посочи кои са двамата му учители във футбола от България. С един от тях Камата се видя по време на посещението си в Плевен.

"Учителите" на Камата

"Видях моя учител, който е Пламен Гетов. Никога няма да забравя неговите голове срещу Югославия, на световното първенство, мечтаех и аз един ден да бъда там. Той ми казваше: "Ти ми дай топката, бягай напред, аз знам къде да я дам", разказа той пред "БНТ".

Спомни си какво му е казвал Гетов за играта

"Много от качествата, които ги имах като футболист, бяха благодарение на Пламен. Той и Петър Жеков са двамата учители, от които съм се учил най-много, най-много време съм бил с тях", допълни Стоичков.

Изпълнен със събития ден за Камата

Настоящият спортен журналист посети Медицинския университет и даде началото на демонстративен мач. После е отишъл в Средно училище "Иван Вазов", където е открил уникална изложба със снимки, проследяващи кариерата му. Стоичков ще бъде почетен и на новия стадион "Камп ноу"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички