Легендата Петко Маринов давал автографи от името на Стоичков - Камата се забавлявал (ВИДЕО)


Легендата Петко Маринов давал автографи от името на Стоичков - Камата се забавлявал (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

3268 0

На деня на шегата - 1-ви април, ви разказваме за една "шега", която била откровена лъжа. Единствената неистина, която Христо Стоичков приел с усмивка. Камата винаги е твърдял, че най-много го боли от лъжата, но една такава лесно е "простил". 

Стоичков се забавлявал със случващото се

За историята си спомня легендата на българския баскетбол Петко Маринов, който като треньор във Франция бил молен от мнозина да им донесе по един автограф от тогавашната суперзвезда на Барселона

И макар, че тъкмо Камата бе наказал "петлите" - точно неговата класа и принос на терена са увеличили рейтинга му във Франция. В крайна сметка Маринов изпълнил задачата без да се среща със Стоичков, а лъжата си дори задълбочил със сина на тогавашния си шеф. 

Признанието на Маринов 

"С най-големия - Христо Стоичков, бяхме съседи. В живота има и благородни лъжи, на тази той много се смееше. Бях треньор във Франция, а Стоичков им вкара гол при победа с 2:0. Когато отидох там, всички знаеха, че идвам от ЦСКА. Навръщане целият град ми казваше, че иска автографи от Стоичков. Къде да го намеря, аз стоях един месец?

Продаваха едни портрети на Ицо с фланелката на Барселона. Купих 50-60 картички и копирах подписа му. Аз съм му признал и той много се смееше. Раздадох ги и всички бяха много щастливи. На президента синът му тренираше футбол. Той искаше фланелка и аз на български му написах “да стане голям футболист като мен (бел.ред. Като Стоичков)", разказва легендарният ветеран пред подкаста на НБЛ България. 

Още: В Италия: Напомниха на България САЩ '94 - сложиха Григор Димитров до Стоичков и Синер до Баджо

Христо Стоичков надъха Григор Димитров преди финала с Яник Синер (СНИМКА)

"Не е лесно": Емоционален и горд Христо Стоичков след успехите на Кубрат и Тервел Пулеви

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички