Стадионът с най-лоша трева в Националната футболна лига приема финала на Мондиал 2026


Стадионът с най-лоша трева в Националната футболна лига приема финала на Мондиал 2026
Снимка: GettyImages

2121 0

Общо 16 стадиона в три държави - САЩ (11), Мексико (3) и Канада (2), ще приемат историческото най-голямото футболното Световно първенство, което ще се проведе през 2026 година. 

ФИФА изненада с избора си за финала

Вече има и още подробности около събитието, след като от ФИФА представиха нова информация за провеждането на надпреварата. Повече от месец ще отнеме да се определи сензационният победител, тъй като турнирът стартира на 11 юни, а финалът е предвиден за 19 юли. В началото общо 48 тима ще бъдат разпределени в 12 групи по четири.

Още: Аржентинските босове една година се гаврят с "архитекта" на шампионския отбор

Ключовите стадиони

Вече има отговор и на въпросите къде ще се изиграят откриващият и финалният двубой. Първият ще бъде на стадион "Ацтека" в Мексико Сити. Легендарното съоръжение с капацитет 87 500 души ще приеме за трети път първия мач на Мондиал след 1970 година, когато домакините от Мексико завършват 0:0 със СССР, и 1986 година, когато световният шампион Италия завършва 1:1 с България.

По-голямата изненада беше около избора за финала, който ще се проведе в Ню Джърси на стадион "Мет Лайф". Той е с капацитет от 83 000 души и е дом на отборите по американски футбол Ню Йорк Джайънтс и Ню Йорк Джетс. Един от най-любопитните факти около съоръжението е, че бива определяно като това с най-лош терен в Националната футболна лига.

Важно е да се отбележи, че сега тревата е изкуствена, а след повече от 2 години тя ще трябва да бъде заменена с естествена по правилана на ФИФА. Сред основните фаворити за финалния двубой бяха стадион AT&T в предградието на Далас - Арлингтън и "Мерцедес-Бенц" в Атланта, но те ще приемат полуфиналите. 

 Вижте защо може да очаквате Роналдо на Мондиал 2026!

МетЛайф с най-лошата трева в НФЛ

4 от 4 по пътя към Мондиал 2026: Аржентина срази Перу с 2 гола на Лео Меси

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички