Уругвай матира Бразилия за първи път от 22 години, "селесао" загуби Неймар


Уругвай матира Бразилия за първи път от 22 години, "селесао" загуби Неймар
Снимка: Getty Images

6783 0

Бразилия направи нова грешна стъпка в квалификациите за Мондиал 2026. "Селесао" загуби с 0:2 от Уругвай в четвъртия кръг и така сложи край на рекордната си серия от 37 мача без загуба.

Това е втори мач, в който Бразилия губи точки, след като в миналия кръг завърши наравно с Венецуела у дома. успехът на "урусите" ги качи на втората позиция в зона КОНМЕБОЛ, а "селесао" останаха трети, макар и със същия брой точки.

Уругвай стигна до първия гол с първия си точен удар. Това се случи в 42-ата минута, когато Максимилиано Араухо центрира, а Дарвин Нунес засече с летящ плонж и заби във вратата, пазена от Едерсон.

Нещата за гостите се объркаха още повече, когато в самия край на първата част тяхната звезда Неймар стъпи накриво и заради болки в коляното напусна терена преждевременно. Нападателят бе изнесен с носилка.

След почивката гостите потърсиха изравняване и Родриго стигна до греда от пряк свободен удар, а Винисиус записа два пропуска от добра позиция. Вместо това тимът на Фернандо Динис допусна втори гол - в 77' Нунес се пребори за топката с двама защитници и намери Николас де ла Крус, който матира Едерсон за втори път в мача.

Това бе първи успех за "урусите" над този противник от 2002 година насам. В следващия пети кръг Бразилия гостува на Колумбия, а мачът е на 17 ноември. На същата дата Уругвай се изправя срещу лидера в зона КОНМЕБОЛ - Аржентина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички