Пластун от Лудогорец помага със средства на украинската армия във войната


Пластун от Лудогорец помага със средства на украинската армия във войната
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

1763 0

Нападателят на испанския Фуенлабрада Роман Зозуля разкри, че голям брой негови сънародници и колеги помагат на украинската армия по време на руската инвазия. Зозуля отличи в това отношение и звездата в бокса Олександър Усик, който е част от Териториалната отбрана на Киев и посочи, че футболист от българското първенство също участва.

"Много футболисти помагат. Аз веднага създадох група и попитах кого да добавя, защото това не е група за "как си?", а за вършене на работа. Казвам какво трябва да се купи, коя бригада, кой колко дава. Веднага се включиха Зинченко, Миколенко, Вася Кравец", обясни нападателят пред "Денисов Time".

"Вася е съвсем различна история. С него бяхме хванали куфарите, искахме да тръгваме. Останахме, защото започнахме да общуваме с военните, те казаха, че тук ще сме по-полезни с това, което правим, отколкото ако отидем в Украйна", продължи Зозуля.

"Помагат и Пластун, Шахов, Чигринский. Трябва да отворя списъка, за да не забравим някого. Ярмоленко също. За да не се обиди никой, ще кажа, че всички, които играят в Европа, помагат.

Обади ми се и Усик. Каза: "Имам две бригади, трябва да бъдат облечени. Разчитам на Вас, цялата логистика е от Вас, от мен - финансирането". Много хора, от които не съм го очаквал. Звънят ми, сигурно ми се доверяват. Помагаме, доставяме на момчетата. Луд съм по всичко това, възхитен съм", завърши футболистът. А ето каква емоционална история по темата разказа Пластун наскоро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички