След придобивката на Н'Голо Канте: Кои активни играчи притежават свои клубове?


След придобивката на Н'Голо Канте: Кои активни играчи притежават свои клубове?
Снимка: Getty Images

2407 0

Н’голо Канте и неговите сътрудници официално завършиха придобиването на футболния клуб Роял Екселсиор Виртон от третото ниво на белгийския футбол.

Канте ще поеме управлението на 1 юли от инвеститора и бивш собственик Флавио Бека, който помогна на клуба да оцелее през 2018 година.  По този начин Канте се нарежда се активните играчи, които притежават собствен футболен клуб. В списъка е и настоящият капитан на Челси.

Сесар Аспиликуета


Капитанът на "сините" стана член на борда и съсобственик на Хаштаг Юнайтед през 2018 г. Клубът първоначално беше отбор на YouTube, но сега се състезава в Истмианската лига Северна дивизия, осмото ниво на английския футбол.

Сеск Фабрегас

Mirror съобщи, че бившият полузащитник на Арсенал и Барселона е станал съсобственик на отбора от италианската Серия Б, Комо, след като се присъедини към клуба с двугодишен договор през 2022 г. Именно тогава напусна и Монако.

Ектор Бейерин

Според 90min защитникът на Спортинг е а вторият най-голям акционер във Форест Грийн Роувърс през 2020 г., докато все още играеше за Арсенал. Той заминава за Барселона скоро след това, а клубът в момента се състезава в Лига 1.

Джейми Варди

Победител във Висшата лига с Лестър Сити, той беше представен като новия съсобственик на ФК Рочестър Ню Йорк през 2021 г. Той помогна за съживяването на клуба през 2022 г. след петгодишна пауза.

Еден Азар


Бившият полузащитник на Челси придоби Сан Диего 1904 ФК през 2019 г. заедно с бившия си съотборник Демба Ба, а по-късно към тях се присъединиха Йохан Кабайе и Муса Соу. Клубът се състезава в трета дивизия на американския футбол.

Уилфред Заха

Полузащитникът на Кристъл Палас придоби Дабенгуру, в четвъртото ниво на футбола на Кот д'Ивоар, през септември 2022 г. и има големи амбиции за клуба. Съвсем наскоро той формира консорциум от трима души със Стормзи и Дани Йънг в опит да закупи Кройдън Атлетик.

А друга любопитна класация показва най-бързо изкараните червени картони, като има и такъв след 0 секунди игра.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички