"Аут след... 0 секунди игра": 5-те най-бързи червени картони във футбола (ВИДЕО)


"Аут след... 0 секунди игра": 5-те най-бързи червени картони във футбола (ВИДЕО)
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

2529 0

Мнозина помнят изгонването на Стивън Джерард срещу големия враг Манчестър Юнайтед. То дойде след само 38 секунди и вероятно за повечето от тях е един от най-бързите червени картони, които са виждали. Легендата на Ливърпул обаче остава доста далеч от лидерите по този показател.

На Острова подготвиха специален материал, който разглежда петте най-бързо изкарани червени картони във футбола. Представяме ви и своеобразната класация:

5. Кайо Вилкер - 9 секунди

По време на мач в Бразилия футболистът на Ботафого скочи с два крака във въздуха и постави на земята съперника. Движението му изглеждаше като извадено от боен спорт. Срещата е от 2021 година.

4. Того Сукувара - 9 секунди

По време на сблъсък от Лига 2 на Япония през 2009 година играч на Токио Верди е разсеян след изпълнен начален удар от центъра и пропуска топката зад себе си. След това опонент минава покрай него и се понася към отлична позиция сам срещу вратаря, но бива съборен отзад от Того.

3. Зе Карлос - 7 секунди

През 2009 година в Бразилия Крузейро и Атлетико Минейро се изправят в люто дерби. Нападателят на Крузейро Зе Карлос удря с лакът в лицето опонент, докато гърдира топката.

2. Серж Джиеуа - 3 секунди

Най-спорният червен картон в класацията. Със сигурност футболистът не заслужаваше да бъде изгонен в този двубой от втората лига на Гърция, като самият той не вярваше какво се случва и напусна със смях.

1. Кийт Гилеспи - 0 секунди

Бившият футболист на Шефилд Юнайтед показа голяма глупост. Той бе пуснат като резерва в средата на второто полувреме, като играта тъкмо трябваше да бъде подновена с тъч. Вместо това бившият национал на Северна Ирландия удари съперник от Рединг без топка и бе изгонен.

Още от КЛАСАЦИИ: 10-те най-големи голмайстори за 21-ви век (Роналдо, Меси, Лева, но и кой още?)

Източник: Givemesport.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички