Не се спират с Бензема - до часове Ал Итихад обявява привличането и на Н'Голо Канте


Не се спират с Бензема - до часове Ал Итихад обявява привличането и на Н'Голо Канте
Снимка: Getty Images

2108 0

Н'Голо Канте се е съгласил на сделка за 100 милиона евро на сезон в отбора от саудитската професионална лига Ал Итихад, слагайки край на седемгодишния си период в Челси.

Световен шампион близо до Ал Итихад

В понеделник беше съобщемо, че саудитски служители са пътували до Лондон за разговори с Канте, като Фабрицио Романо съобщи, че сделката вече е много близо до завършване. Предполага се, че Канте ще спечели колосалните 200 милиона евро (172,1 милиона паунда/213,8 милиона долара) за две години в Ал Итихад.

Френският халф дори е пристигнал в арабската страна, където е преминал медицински тестове и е подписал своя договор. Той ще бъде обявен официално съвсем скоро, съобщава италианският журналист Джанлука ди Марцио.

Носителят на Световната купа ще играе с бившия нападател на Реал Мадрид Карим Бензема в новия си клуб, който спечели лигата миналия сезон. Двойката ще се състезава срещу Ал Насър на Кристиано Роналдо за трофеи през кампанията 2023/24. По-рано излезе "планът" на Саудитска Арабия, с който да направи лигата си конкурентна и привлекателна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички