Германските играчи не искали акцията със закритите усти, ето кои двама лидери настояли


Германските играчи не искали акцията със закритите усти, ето кои двама лидери настояли
Снимка: GettyImages

1592 0

Двама национали на Германия са в основата на протестната акция, която тимът устрои на Световното първенство по футбол. Както е известно, преди мача с Япония в груповата фаза играчите на Бундестима си направиха обща снимка, на която са поставили ръце пред устата си.

С тази акция футболистите на Ханзи Флик са искали да изразят недоволството си от факта, нче ФИФА забрани на тях, а и на други желаещи тимове, да излизат на терена с ленти в подкрепа на ЛГБТИК обществото по света.

Според вестник "Bild" обаче повечето играчи на Маншафта не са искали да провеждат този протест. Те са били решили да не се прави нищо относно забраната, вземайки пример от останалите страни. Те са били раздразнени, когато са им били предлагани различни варианти за изразяване на несъгласие. Но двама от съотборниците им са настояли - капитанът Мануел Нойер и Леон Горецка.

Когато протестът е бил договорен, Джошуа Кимих е застанал на страната на Нойер и Горецка, но останалите са били критично настроени, вярвайки, че това ще отвлече вниманието от футбола. Впоследствие Германия загуби от Япония с 1:2, което им костваше и отпадане в групите на Мондиал 2022. По-рано се появи информация, че двама от германците дори били против акцията

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички