След като Реал го купи: 16-годишният Ендрик спря да бележи


След като Реал го купи: 16-годишният Ендрик спря да бележи
Снимка: Getty Images

3531 0

Нападателят на Палмейрас Ендрик Фелипе престана да бележи. През 2023 година, от която са изминали малко над 50 дни, 16-годишният талнт не е отбелязал нито едно попадение. Той участва в 9 мача в първенството и в един от Суперкупата на Бразилия, като в 8 от случаите е бил титуляр.

В последния двубой, в който участва Ендрик - срещу Ред Бул Брагантино, който се игра тази нощ, младокът беше заменен в 60-ата минута. Когато седна на пейката, нападателят скри лицето си с фланелката си и се разплака.

"Да, той наистина скри лицето си, защото плачеше. Не съм му баща, но трябваше да го преглътна. Ендрик трябва да запази спокойствие. Никой не харесва критиката. Върху него има огромен натиск, всички очакват да вкарва по 5-6 гола. Той се опитва да се справи с това сам. Головете ще дойдат в точния момент. Трябва просто да запази спокойствие и да се усмихва", коментира треньорът на Палмейрас Абел Ферейра.

За това, че младият бразилец ще стане собственост на Реал Мадрид стана ясно на 15 декември. Тогава испанският колос обяви, че нападателят ще ги подсили през 2024 година, когато ще навърши 18 години. Трансферната сума за Ендрик е между 60+12 и 35+25 милиона евро. А ето защо Ендрик е решил да подпише с Реал Мадрид. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички