ОФИЦИАЛНО: Реал Мадрид обяви 16-годишния бразилец Ендрик


ОФИЦИАЛНО: Реал Мадрид обяви 16-годишния бразилец Ендрик
Снимка: Getty Images/Guliver

4448 0

Испанският гранд Реал Мадрид официално обяви трансфера на Ендрик на "Сантиаго Бернабеу". 16-годишната бразилска сензация ще се присъедини към испанската столица през 2024 година.

Упрвата на мадридчани си е стиснала ръцете с Палмейрас за услугите на младия футболист. В официалното съобщение на Реал не се споменава трансферната сума, но според Фабрицио Романо тя е около 70 милиона евро, като част от е под формата на бонуси.

Ендрик няма да се присъедини в испанската столица по-рано от юли 2024 година, защото все още не е навършил пълнолетие, а съществува правило, че южноамериканските футболисти не могат да играят професионален европейски футбол, преди да навършат пълнолетие.

Очаква се Ендрик да пристигне в Мадрид през следващите дни, за да разгледа "Бернабеу", както и тренировъчните съоръжения на "лос бланкос".

Ендрик ще подпише с Реал до 2027 година, като в контракта му ще има опция за удължаване до 2030-а. 

Ето какво гласи съобщението на Кралския клуб до феновете:

"Реал Мадрид, Палмейрас, Ендрик и семейството му постигнаха споразумение, според което играчът ще може да се присъедини към Реал Мадрид, когато навърши пълнолетие през юли 2024 г.

Дотогава Ендрик ще продължи да се развива в Палмейрас. Играчът ще пътува до Мадрид през следващите дни, за да посети съоръженията на нашия клуб".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички