След като Европа избра Левандовски - ето кои континенти пратиха Меси на върха


След като Европа избра Левандовски - ето кои континенти пратиха Меси на върха
Снимка: Getty Images

3619 0

Гласовете от Южна Америка, Азия, Океания и Карибите са спечелили "Златната топка" за 2021 година на Лионел Меси, съобщава "Bild". Журналистите от тези региони са го направили първи в анкетата с гласовете си.

Завършилият на второ място Роберт Левандовски е спечелил допитването сред европейските журналисти, които са му дали 209 точки. Втори в Европа стана Жоржиньо от Челси със 166 точки, а Меси заема третата позиция със 161.

Освен Европа, само континентът Африка е поставил полската звезда на Байерн Мюнхен на първо място с гласовете на тамошните журналисти. Държави като Еритрея и Гамбия не поставиха аржентинеца никъде в своя топ 3.

Заслужава да се отбележи, че Бразилия, на финала срещу която Аржентина спечели Копа Америка, не е поставила капитана на "гаучосите" дори сред най-добрите петима за годината. А за кого гласува Португалия, след като не включи Кристиано Роналдо дори в топ 5, четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички