Меси твърди, че Левандовски бил най-добрият през 2020, но защо е гласувал за друг играч?


Меси твърди, че Левандовски бил най-добрият през 2020, но защо е гласувал за друг играч?
Снимка: Getty Images

3175 0

Въпреки че "Златната топка" бе връчена преди няколко дни, все още се коментират някои подробности около спора за най-добър футболист. Както е известно, най-престижната индивидуална награда във футбола бе връчена за изумителен седми път на Лионел Меси.

Това породи много дискусии, тъй като според мнозина Роберт Левандовски е трябвало да прибере приза за първи път в своята кариера. При връчването на наградата в ръцете на Меси пък, той не пропусна да поздрави поляка и да признае превъзходството му през миналата година.

Добре известен факт е, че исторически през 2020 година "Златната топка" не бе връчена като награда за първи път от съществуването ѝ. Като причина бе посочена пандемията от коронавирус, въпреки че все пак футболните сезони бяха довършени, в това число и всеки турнир, всяко клубно европейско първенство и т.н.

Именно за миналата година цареше дори още по-голямо обединение във футболните среди, че точно нападателят на Байерн Мюнхен е трябвало да грабне "Златната топка" и че всъщност това е щяло със сигурност да се случи, ако не бе дискусионното решение на "Франс Футбол".

"Робърт, ти заслужаваш "Златната топка". През миналата година всички бяха единодушни, че ти беше големият победител в тази награда" - това бяха точните думи на Меси, когато му бе връчен призът само преди дни, изпреварвайки точно поляка, останал втори.

Прави впечатление обаче, че аржентинецът не е поставил Левандовски на първо място в избора си за най-добър играч за 2020 година, въпреки че сега го определя за такъв. Меси е сложил цели двама футболисти преди него в класацията за най-добър футболист за годината, която е на ФИФА.

Аржентинецът е поставил на по-предни места двама футболисти, които сега са му съотборници, но в момента на гласуването той все още бе част от Барселона. На първо място е Неймар, а на второ Килиан Мбапе. Чак след тях идва и Левандовски.

Все пак тази награда на ФИФА така или иначе отиде в ръцете на поляка, който събра 52 точки. Зад него остана Кристиано Роналдо с 38, а трети се нареди именно Меси с 35. Португалецът пък бе поставил в класацията си Левандовски на първа позиция, Меси на втора, а Мбапе на трета. Съвсем наскоро пък сестрата на Роналдо сподели цитат срещу "Златната топка" на Меси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички