Именит треньор: Меси заслужи "Златната топка", защото Копа Америка е над Европейското


Именит треньор: Меси заслужи "Златната топка", защото Копа Америка е над Европейското
Снимка: Getty Images

1603 0

Треньорът на Динамо (Киев) Мирча Луческу заяви, че нападателят на ПСЖ Лионел Меси заслужено е получил "Златната топка" за 2021 година. Той даде любопитни доводи за това защо смята така.

"Струва ми се, че това е правилният избор, защото Меси беше определящ фактор за победата на Аржентина на Копа Америка - по-силен турнир от Европейското първенство. Помислете върху това колко велики играчи от Аржентина, Бразилия, Колумбия, Чили, Уругвай играят в големите европейски клубове", започна румънецът пред украинския Tribuna.com.

"Меси често е обвиняван, че не е помогнал на националния отбор да спечели трофей. Той го направи сега, вкара, даде решителни пасове, беше капитан на отбора. Не можем също да поставяме под въпрос постиженията му на клубно ниво. През първата половина на годината той продължи да бъде двигател на напълно разрушената Барселона, балансирайки отбора с 18-19-годишни момчета. Като Педри", допълни той. По-рано Меси беше подкрепен и от друга неочаквана футболна фигура - вижте как. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички