След драмите с Райън Гигс: Роб Пейдж поема за постоянно Уелс


След драмите с Райън Гигс: Роб Пейдж поема за постоянно Уелс
Снимка: Getty Images/Guliver

2002 0

Роб Пейдж подписа четиригодишен договор като селекционер на националния отбор по футбол на Уелс, съобщиха от федерацията на страната.

Пейдж пое поста временно, след като Райън Гигс се оттегли през ноември заради обвинения в домашно насилие. Той класира отбора към Световното първенство в Катар тази година. Уелс ще играе на Мондиал за първи път от 1958 година.

Споразумението на Пейдж с Футболната асоциация на Уелс включва квалификационните кампании за Европейското първенство през 2024-а и Световното първенство през 2026 година. Преди това той беше треньор на Уелс до 21 години, преди да стане помощник в мъжкия тим.

" Няма по-голяма чест от това да тренираш националния отбор и нямам търпение за предизвикателството, което ще донесат следващите четири години, започвайки с първото ни Световно първенство от 64 години насам", каза Пейдж.

" Това е вълнуващо време за уелския футбол и се надявам, че ще накараме страната да се гордее с тима през ноември, да продължим успехите и да се класираме за още големи турнири в бъдеще", добави той.

Уелс ще бъде в група B на Световното първенство в Катар заедно с Англия, САЩ и Иран.

Вижте още: Автогол спря устрема на Украйна, Уелс ще играе на Световно първенство

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички