До сетния дъх: Емоционалното съобщение, което Пеле предаде на Меси преди финала в Катар


До сетния дъх: Емоционалното съобщение, което Пеле предаде на Меси преди финала в Катар
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

11491 0

Един от най-великите футболисти в историята - Пеле, е желал силно, макар и враждата на неговата родина с Аржентина, "гаучосите" да триумфират на Световното първенство в Катар.

Това споделя дъщерята на трикратния световен шампион Кели Нашименто. Считаният от мнозина за най-голям играч във футболната история ни напусна на 82-годишна възраст на 29-и декември. Това се случи 11 дни, след като Лео Меси и съотборниците му триумфираха на Мондиала в Близкия Изток.

Допоследно Пеле гледаше надпреварата от болницата, а след отпадането на Бразилия, той е стискал палци на Аржентина, която в крайна сметка го зарадва след победа от дузпи във финала срещу Франция.

Ето какво написа Кели в своя "Инстаграм" профил:

"Време е за история! Това е много красивата и мила Антонела Ракуцо - жената на Меси. Нямах възможността да се срещна с него, така че когато я срещнах в магическото място на всяко парти (женската тоалетна), му предадох съобщение чрез нея.

Когато Бразилия загуби от Хърватия (на 1/4 финалите), баща ми вече се влошаваше. Всеки искаше Бразилия за спечели Световното първенство за баща ми, никой не го желаеше повече от "селесао". Той обаче знаеше по-добре от всички какво е футболът. Това бе възможността всеки отбор да спечели. Винаги е казвал, че това го е влюбило в играта.

След като Бразилия напусна, всеки, който влизаше в стаята му (по цял ден, всеки ден до финала), го питаше 'И сега, Пеле? Кой искаш да спечели сега? Със сигурност не е Аржентина'! Той обаче отговаряше 'Да, Аржентина! Трофеят трябва да се върне в Южна Америка и Меси трябва да спечели'.

Всеки би се престорил (дори би реагирал наистина) с уплаха. Моля? Аржентина? А той просто отговаряше 'Да, Меси печели'! Той дори не успя да гледа финала по телевизията, но знаеше, че Аржентина е спечелила и че Меси е вдигнал трофея, това го правеше щастлив", написа Кели.

Емоциите от големия триумф със сигурност още държат всички в Аржентина. Самият Меси от своя страна се погрижи съотборниците му и щабът на "гаучосите" да получат много ценни подаръци по повода

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички