Симеоне с революционно предложение за мачовете за купата


Симеоне с революционно предложение за мачовете за купата
Снимка: Getty Images

1468 0

Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне е на мнение, че мачовете за купата трябва да се решават директно с дузпи при равенство между отборите в редовното време, без да се играят две продължения по 15 минути. Както е известно, сега в повечето първенства елиминационните срещи в турнири продължават с допълнителен половин час футбол при реми след изиграването на 90 минути.

Изказването на Чоло Симеоне дойде ден преди ¼-финала за Купата на Краля срещу Реал Мадрид на „Сантяго Бернабеу“.

Мисля, че това е ситуация във футбола, в която директно трябва да се насочим към дузпи, а не да играем продължения. Вече има достатъчно много игрово време“, заяви Симеоне по време на днешния си брифинг.

В Суперкупата на Испания в Саудитска Арабия по-рано този месец, двата полуфинала влязоха в продължения и дузпи, като Реал и Барселона се наложиха съответно над Валенсия и Бетис.

Наставникът на Бетис Мануел Пелегрини също се оплака от това, че трябва да играе продължения.

Предвид високото темпо на игра в мачовете сега, допълнителното време не трябва да съществува. Твърде много е предвид скоростта, с която играем в днешно време“, каза чилийският специалист.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Антоан Гризман "захапа" Реал Мадрид преди дербито с Атлетико за Купата на Краля

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички